En videoblogg om offentlige innkjøp

Jakten på den gode anskaffelsen

Det offentlige kjøper for 460 milliarder kroner hvert år. For å sikre at pengene brukes til det beste for fellesskapet, hindre korrupsjon og sikre rettferdig konkurranse, må kjøperen følge anskaffelsesreglementet. Når man i tillegg ønsker å bruke anskaffelser strategisk, for eksempel ved å velge miljøvennlig, blir innkjøp fort en komplisert affære.

I samarbeid med Difi og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig utviklet vi e-læringskruset Jakten på den gode anskaffelsen. Målgruppen for kurset er ferske og erfarne innkjøpere og deres ledere. Vår oppgave var å gjøre innholdet så håndgripelig at deltakerne ville tenke: Ja, dette får jeg til.  

I kurset følger vi følger videobloggeren Nils om blogger om de ulike innkjøpene han gjør til sin arbeidsplass. Som nybegynner deler sine opplevelser med enkle innkjøp, og med mer erfaring må han må håndtere stadig mer komplekse utfordringer. En fagekspert hjelper Nils å holde oversikten når det røyner på. Hun forklarer lovverket og forteller om eksemplariske anskaffelser som gir inspirasjon og læring til resten av offentlige sektor. 

”Kurset vekker interesse i målgruppa, og jeg har fått mange positive tilbakemelding á la ”veldig bra”, ”tydelig og konkret”, ” mange kjenner seg igjen i innkjøper Nils - det er jo sånn hverdagen er” og så videre,” forteller prosjektleder i Difi, Ingrid Bjerke Kolderup.